Što je to Affiliate Marketing?Tvrtke koje prodaju robu ili usluge putem interneta na svoje stranice žele dovesti što je više moguće ciljanih posjetitelja u nadi da će postati kupci. U tu svrhu koriste se affiliate programima koji Vama omogućavaju zaradu ukoliko baš posjetitelj kojega ste vi doveli postane i kupac. Drugim riječima, to je program koji plaća drugim ljudima da šalju ciljani promet na njihove strance, a zauzvrat se dobiva određeni postotak novaca od prodanog proizvoda koji je temeljen odredbama affiliate programa.

Najčešći kompenzacijski programi jesu:

Pay-per-lead - fiksna cijena za dovođenje na stranicu
Pay-per-sale - zarada određenog postotka od prodaje
Hybrid - kombinacija dvaju navedenih gore
Postoje još neki programi ali ovo su najčešći i obično najprofitabilniji.
Većina affiliate programa radi na bazi da vam daju link na njihove proizvode i servise, koji se stavljaju na web stranicu.
Ti linkovi mogu izgledati kao tekstualni linkovi, banneri(grafičke slike slike sa promotivnim tekstom), samo slike, uglavnom svaki materijal na koji se može kliknuti.
Kada posjetitelj klikne na vaš link koji ga odvede na stranicu sa proizvodom za koji je zainteresiran, automatski se zabilježi da je došao preko vašeg linka i vaša provizija je osigurana.

Naprimjer e-Bay, daje postotak za svaki prodani proizvod za koji ste im doveli kupca i daju dodatni bonus za svakog registriranu osobu koja je došla preko vašeg linka.
Ako imate stranicu čisto iz nekog hobija i na stranici imate npr. makete auta, vrlo je vjerojatno da će osoba koja pretražuje Internet zbog maketa auta i naleti na vašu stranicu biti zainteresirana i za kupnju nekog autića koji je tražio.

Što to znači za vas?
Sve što morate učiniti je izraditi web stranicu sa jednostavnim sadržajem koja će biti izvor relevantnih informacija. Znači imate mogućnost da sa svoje stranice uputite vaše posjetitelje na stranicu na kojoj će imati mogućnost kupnje proizvoda za koji su zainteresirani.
Najbolja stvar je da kad postavite stranicu i optimizirate je, sve se svodi na autopilot tehniku. Znači vi doslovno spavate, a novac dolazi na vaš račun.

Ima li što bolje od toga? :)


Ako ste zainteresitrani za zaradu na internetu svakako pročitajte članak Zarada na internetu | Affiloblueprint koji nudi "Guru" Affiliate marketinga - Mark Ling. Osobno sam ga isprobao i moram priznati da mi je bio od velike pomoći u početku, te je veliki izvor relevantnih informacija vezanih uz Affiliate marketing.

Popularni Blogovi: